Posted on: July 28, 2013 Posted by: Vida Patrik Gabor Comments: 0

Manapság minden cégnek (területtől, mérettől függetlenül) szüksége van arra, hogy különböző helyeken hirdesse magát. Napjainkban jelentős része a hirdetéseknek weblapokon, online felületeken jelenik meg. Ehhez kapcsolódik a célzott hirdetések fogalom, ami rengeteg emberben ellen érzéseket vált ki.

A célzott hirdetések egyik alapja, hogy a böngészési adatok alapján (például, hogy milyen honlapokat látogattunk meg, milyen linkekre kattintottunk) mindenkinek az érdeklődési körének megfelelő hirdetések jelennek meg az erre kijelölt felületen. Ez adatgyűjtés nélkül nem lehetséges és ez az ami, az emberekben ellenérzést kelt. Bejegyzésemben próbálok rávilágítani az új hirdetésforma előnyeire.

Ami számomra szimpatikus a dologban az, az hogy jó eséllyel csak olyan termékek jelennek meg a hirdetési felületen, ami érdekel. Erre sokszor ellenérv szokott lenni, hogy ez is csak „felesleges” fogyasztásra ösztönöz és e mellet egy-egy felbukkanó reklám nem a legjobb ajánlatot tartalmazza. Viszont helyben utána tudunk nézni (hiszen a világhálón ezt megtehetjük), hogy más cégek hasonló árura, milyen ajánlatot tudnak adni.

A cégek részéről kiszámíthatóbb és hatékonyabb reklámozási kampány folytatható a célzott hirdetések segítségével. Hirdetéseik a megfelelő közönségnél jelennek meg és természetesen csak ezért fizetnek.