Posted on: December 13, 2013 Posted by: vidapatrik Comments: 0

Az eddigi talán legproduktívabb félévemet zártam Mechatronika szakosztályos tagként.

A félében a szakosztály Marketing csoportjának vezető helyetteseként tevékenykedtem, így segítve a csoport eseményeinek szervezését, hirdetését. A félévben sikerült a Microchip magyarországi képviselete számára egy bemutatkozó előadást biztosítani, amelynek folytatása magában foglal egy látogatást a céghez, valamint további együttműködési lehetőségeket.

Az előző félévben megkezdett RFID alapú nyilvántartó rendszer fejlesztése és tesztelése is tovább folytatódott. Sikerült szeptember végére az első RFID adatgyűjtő prototípus elkészítése, valamint a mögötte lévő informatikai infrastruktúra lefejlesztése és üzembe helyezése. A rendszer tesztelése jelenleg is zajlik. A továbbfejlesztett rendszert a következő félévben szeretném elindítani, amely számos továbbfejlesztést és hibajavítást tartalmaz.  Külön örültem annak, hogy a rendszer bemutatásra került a műegyetemi nyíltnapon és a Gépész Szakkollégiumi Nyílt héten is.

A Gépész Szakkollégium szeretne egy komolyabb, saját központi oldalt. Ehhez kapcsolódóan segítettem elkészíteni egy projekt leírást, amely a honlappal kapcsolatban támasztott követelményeket fogalmazza meg.

Féléves projektként folytattuk a tavaly elkezdett távolról vezérelhető rendszer fejlesztését. Erről bővebben a remote services és a Mikrovezérlők alkalmazása bejegyzésben olvashattok.

Hogy mit lehetne jövőre jobban csinálni? Véleményem szerint több projektre lenne szükség a szakosztályon belül. Ezen felül fontosnak tartom, hogy minden projektről készüljön megfelelő minőségű dokumentáció és ezeknek a dokumentációknak egy egységes felület, amely ebből átfogó képet ad a körön belül zajló tevékenységekről.

Végül szeretném megköszönni a Marketing csapatban tevékenykedők munkáját, különösen a plakátkészítőknek és az események kihirdetőinek.