Posted on: November 1, 2013 Posted by: vidapatrik Comments: 0

Október 31.-én volt az utolsó napom gyakornokként az Audi Hungáriánál. Összesen három és fél hónapot dolgoztam a cég IT részlegén, az FP-3-mas csapat tagjaként.

A feladataim nagyrészt programozáshoz kapcsolódtak, amelyekből sok tapasztalatot szereztem. Jó érzés volt olyasmivel foglalkozni, amit tényleg szeretek és emellett kapcsolódik jelenlegi tanulmányaimhoz. Remélem az általam előállított kódoknak sok hasznát veszik a közeljövőben.

A szakmai gyakorlat alatt lehetőségem nyílt több érdekes programon részt venni. Az egyes rendezvényekről röviden:

  • Az ősszel megrendezett ingolstadti 24 órás futás, amelyen az IT csapat tagjaként vettem részt.
  • F-munkatársi nap, melynek keretein belül rövid betekintést nyerhettünk az MAC részelgen zajló munkába érdekes előadásokon keresztül. A nap végén közös vacsora volt.
  •  OpenCAQ előadás
  • BME FRT és Szengine egyetemi csapatok előadásai

Az Audinál eltöltött időt még színesebbé tette a nagyon jó csapat. Minden nap nagyon jó hangulatba telt, örömmel mentem reggelente dolgozni. A főnökeim is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak mindenben. Hiányozni fog a társaságuk.

Összességében nagyon hasznos három hónapon vagyok túl, véleményem szerint egy ehhez hasonló szakmai gyakorlat nagyon fel tudja dobni az egyetemen eltöltött éveket. A vállalatot mindenkinek tudom ajánlani, aki kötelező szakmai gyakorlatot szeretne teljesíteni.