Posted on: August 13, 2014 Posted by: vidapatrik Comments: 0

A múlt héten összegyűjtöttem, azokat a Java-ban írt játékaimat, amelyeket még a nyelv tanulásának kezdetén írtam (2006 környékén). Ebben a bejegyzésben ezeket gyűjtöttem össze néhány képpel, rövid leírással.

(Fontos, hogy a játékok futtatásához java telepítése szükséges, egyéb komolyabb igényei nincsenek a programoknak!)

A játékok elérhetőek ezen a linken.

Snake

A játék kétféle módban játszható. Egyszemélyes játékban egy kígyót kell irányítanunk, amellyel a pályán elszórt gyümölcsöket kell felszednünk. Minden gyümölcs megevésével nő a kígyó mérete, valamint növekszik az összegyűjtött pontjaink száma. Fontos, hogy ne ütközzünk a pályát határoló fallal és saját magunkkal!

A játék másik opciója, hogy egyszerre akár ketten, egymás ellen is lehet játszani. Többjátékos módban két kígyó van a pályán, amelyek nem ütközhetnek egymással, sem a pályát határoló fallal. A játék célja, hogy több pontot gyűjtsünk, mint a másik játékos.

Az első játékos kurzorokkal irányíthatja a játékot, míg a második játékos a w, a, s, d billentyűkkel.

Tetris

A játékban különböző formájú, négyszögekből álló alakzatok esnek fentről lefelé, amelyeket földet érésükig forgathatunk, illetve mozgathatunk jobbra és balra. Az elemeket lehetőleg úgy kell lepakolnunk, hogy teljes sorokat alkossanak. Amennyiben sikerül egy teljes sort kiraknunk, akkor az eltűnik. Ennek eredményeképpen több tér marad az újabb sorok kialakítására. Ha nem sikerül teljes sorokat kiraknunk megtelik a játéktér, ami a játék végét eredményezi.

Az elemek irányítása kurzorokkal történik, a játék megállítására/elindítására a p billentyűvel van lehetőségünk.

RDR

Az RDR egy űrben játszódó többszereplős akciójáték. Minden játékosnak van egy űrhajója, a játék célja az életben maradás. Ehhez az szükséges, hogy a közeledő meteorokat szétlőjük, mindenközben kikerüljük azokat és ellenfeleink hajóját. A kört az a játékos nyeri meg, aki legtovább marad életben. Sajnos pontok gyűjtésére a játéknak ebben a változatában nincs lehetőség.

A játékot még érdekesebbé teszi az űrhajók irányítása. Lehetőség van gázt adni, ekkor az űrhajó előre fele kezd el gyorsulni. Továbbá lehetőség van forogni, ekkor a sebesség nem változik csak az űrhajó helyzete.

Irányítás:

Első játékos: kurzorok (lefelé mutató nyíl – lövés)

Második játékos: W, A, S , D (S – lövés)

Harmadik játékos: I, J, K, L (K – lövés)

PKK

A PKK egy körökre osztott stratégiai és ügyességi játék, amelyben négy játékos küzd a győzelemért.

Minden játékosnak a saját körében lehetősége van mozogni, lőni és új egységeket elhelyezni a pályán. Egyszerre mindig csak egy csapat cselekszik.

Egy kör felépítése

A játékos kiválasztja, hogy melyik egységgel szeretne műveleteket végrehajtani az adott körben. A választás után egy meghatározott területen belül mozoghat az egységgel, majd a helyezkedés után egyszer rálőhet az ellenfél egységeire. A lövés előtt lehetőség van célzásra, amelynél szükségünk lesz némi ügyességre, ha találatot szeretnénk bevinni. A lövés után tapasztalati pontokért újabb egységeket helyezhetünk el a pályán (tapasztalati pontokat más egységek legyőzéséért kaphatunk).

Az irányításról a játék közben folyamatosan tájékoztat a program.

Leave a Comment