Posted on: February 27, 2014 Posted by: vidapatrik Comments: 0

Minden embernek vannak kisebb nagyobb ötletei, amelyekkel jobbá teheti saját és mások életét. Sajnos ezek nagy része sohasem kerül megvalósításra, feledésbe merülnek. Scott Belsky könyve ezen próbál javítani, a megvalósításhoz próbál támpontokat adni.

A könyv rengeteg hasznos témát érint, amelyek kapcsolódnak az alap problémához. Ezeken keresztül próbál rámutatni arra, azokra az akadályokra, amelyek a megvalósítás útjában állnak. Röviden kitér a feladat menedzselés problémájára, egy-egy projekten belül az új ötletek kezelésének a módjára, egy csapat felépítésére és még ezeken kívül sok másra is.

A könyv minden érintett témában csak támpontokat ad. Nagyon fontos, hogy átgondoljuk azokat és megfelelő testreszabás után alkalmazzuk saját projektjeinkben.

Véleményem szerint a könyv nagyon sulykolós lett, a lényeg sokkal kevesebb oldalon összefoglalható. Ami számomra még negatívum az az, hogy az életből hozott példák nem elég erősek. Nekem sokszor nagyon jellegtelennek tűnt a körítés, amelyben az író kitér egy-egy személy követendő tulajdonságaira.

A könyvet mindenképp érdemes fellapoznia vezető beosztásban dolgozóknak (vagy oda készülőknek), különböző projektek vezetőinek és mindenkinek, aki hatékonyabb szeretne lenni ötletmegvalósításban.

Leave a Comment