Posted on: July 28, 2013 Posted by: Vida Patrik Gabor Comments: 0

Az eddigi legnehezebb féléven vagyok túl az egyetemen. Igaz csak 33 kreditet teljesítettem, de szinte kivétel nélkül mindegyikért többet kellet izzadni mint amire előre számítottam. A bejegyzésben rövid értékelést, személyes tapasztalatot írok le minden tárgyhoz kapcsolódóan.

Gépelemek II. – Egy minden tekintetben korrekt, nagyon hasznos tárgy. Én kimondottan élveztem az órákat. Nem tartozik a könnyű tárgyak közé, de érzésem szerint minden ráfordított idő hasznosan telt.

Gépészeti automatizálás – Korrekt tantárgy és érdekes is. A gyakorlat része látványos és ha kicsit is érdekelnek a pneumatikás, PLC-s dolgok akkor tetszeni fog.

Android alapú szoftverfejlesztés – Egyik szabadon választható tárgyam a félév során. Nagyon jól kidolgozott labor anyagok, színvonalas előadás, úgyhogy minden adott a gyors és hatékony tanuláshoz. Eladható tudást közvetít, viszont kezdő programozóknak nem ajánlott.

Informatika II. – Az elméleti anyagnak nem sok értelmét láttam, a grafikus programozási nyelveket nem szeretem, ezért nem is élveztem annyira a tárgyat. Azoknak akiknek a szöveges programírás túl száraz volt egy újabb lehetőség, hogy megszeressék a programozást :). Emellett későbbiekben felhasználható tudást ad, összességében jó tantárgy.

Rendszeretechnika – Hasznos tudást ad, amit elsőre nehéz észrevenni. Fontos tárgy bár ez eléggé álruhába van bújtatva.

Digitálsi elektronika – A téma, amit magában foglal a tantárgy, az alapvetően érdekelt, megfelelő előadás, jó előadó, korrekt osztályozás.

Gépgyártástechnológia – Érdekes tantárgy, bemutató jelleggel. Hatalmas tananyag, amire egyszerűen nincs idő.

Rezgéstan – Kiváló előadás, megfelelő mennyiségű gyakorlat anyag, korrekt tanszék. Az óra témája érdekes, de ahhoz, hogy ebből használható tudás legyen még rengeteg energia és tanulás szükséges.