Posted on: July 16, 2013 Posted by: Vida Patrik Gabor Comments: 0

Az első hónapokban mindig nagy a pangás film, játék és könyv megjelenésekben. Sajnos ez 2012-ben sincs másképp, kevés olyan filmet vetítenek, amelyeket érdemes megnézni. Hosszas keresgélés után találtam rá a Borotvaélen című filmre.

A film egy tökéletesen kitervelt rablás köré épül. Én az előzeteseket nézve egy kicsit több akcióra számítottam illetve mozgalmasabb, izgalmasabb lefolyásra. Valahogy hiányoztak számomra a pörgős jelenetek. Annak ellenére, hogy nem olyan filmet kaptam, mint amire számítottam tetszett. A legnagyobb pozitívum a főhős és a rendőr-pszichológus között lezajló párbeszédek. Mindkettőjük helyzetébe könnyen bele tudja képzelni magát a filmnéző, köszönhetően annak, hogy a film nagyon jól lett megvalósítva ilyen téren.

A másik szálon a betörés fut, ami véleményem szerint kicsit gyengébbre sikerült. Eleve a csapat összetétele érdekes. Egy esetlen 30-as férfi és egy talpraesett „mindent megélt”, előnyös külsővel rendelkező nőszemély. Természetesen a köztük lezajlott magánügyeket a betörés kellős közepén kell megtárgyalni, máskor erre nincs idő.

A film zavaros befejezése és a fentebb említett negatívumok ellenére kellemes kikapcsolódást tud nyújtani így az év elején. Egy próbát mindenképp megér a film.